glest med uppdateringar

Dessvärre har det blivit glest med uppdateringar på sista tiden. Yttre omständigheter (a.k.a. livet) har inneburit att jag helt enkelt inte har så mycket tid att lägga här som jag skulle önska. Jag håller på med en uppsats på master-nivå som ska vara klar i slutet av maj vilket tar det mesta av min tid i anspråk.

Jag har förstått att vissa läsare kikar in då och då för att se om det kommit något nytt, vilket man snabbt tröttnar på om det inte händer något. Jag vill därför tipsa om att man kan prenumerera på uppdateringar genom att skriva in sin e-postadress i subscribe-rutan på startsidan, en bit ner i högerspalten. Jag kan garantera att jag inte kommer att använda dessa adresser till något annat.

A presto!

varför?

Varför köper vi så mycket kokböcker och lagar så lite mat?
Visst, den meningen kan mycket väl vara lånad från ”Landet Brunsås”, men den kommer lika mycket från hjärtat ändå. Visst kräver det en lite större investering av tid att laga mat från grunden än med halvfabrikat. Jag vill dock hävda att man får mångdubbelt tillbaka i form av godare mat, nyttigare mat och en starkare matkultur.
Stora ord? Hybris?

Varför starta en blogg om man inte har lite hybris?
Jag vill gärna tro att om tillräckligt många bryr sig om vad de äter, så kommer det att gynna vår matkultur i stort. En liten blogg här, en liten ekologisk bonde där. Många bäckar små…
Jag tror att någonting håller på att hända med matkulturen i vårt avlånga land. En kultur grundad i lutheransk tradition som i princip fördömer njutningen, och ett gott mål mat är stor njutning. Om jag kan nå någon människa med mina tankar, och det leder till att denna människa börjar bry sig en gnutta mer om sin mat, och kanske dessutom inspirerar någon av sina vänner, så har jag lagt min snöflinga till en snöboll som kanske kan växa till sig.
Det är väl inte hybris?
Eller är det?

Frank Sinatra – My Way