Fettuccine Alfredo

Även känd som ”tagliatelle al burro” i Italien. Namnet kommer från en turistrestaurang i Rom som heter…. Alfredos! Blir givetvis godast om du gör din egen pasta enligt detta recept, men du kan ju köpa färdig om du har brådis.

4 portioner
600 g fettuccine
200 g smör
100 g riven parmesan
salt
nymalen svartpeppar

Koka pastan al dente i saltat vatten, cirka 3 minuter. Smält under tiden smöret i en rymlig panna, det ska inte brynas. Häll i någon skopa kokvatten från pastan och koka upp. Lägg i den avrunna pastan och slunga runt över värme tills såsen tjocknar lite, 1–2 minuter. Ta av från värmen och rör ner parmesanen till en tjock sås. Toppa med nymalen svartpeppar.

Buon Appetito!

4 reaktion på “Fettuccine Alfredo

  1. Nästa gång jag gör pasta ska jag testa! Vad roligt att se ett nytt inlägg här. När det begav sig 2012 lärde jag mig så mycket genom den här bloggen. Enkel och god mat =)

  2. Jättekul verkligen att se dig skriva här igen. Italiensk mat är en passion och jag älskar enkelheten och de rena smakerna, något jag alltid tycker du gjort väldigt bra!

    Ditt gamla finalrecept på pasta med aubergine är fortfarande nu, två år senare min standard rätt och räddning en trevlig vardagskväll.

    Jag hoppas verkligen vi får se mer av dig här och i allmänhet!

  3. jag älskar enkelheten och de rena smakerna av anus! jag cycklar i skiten up till knäna
    plask plask plask! GUd vad gött, gillar alla också pizza? Det är livet med anus…4*4

    Betyg: 4/5 Väldigt Bra!bagina

Lämna ett svar till Mamma Mia Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

* Copy this password:

* Type or paste password here:

5,240 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>