varför?

Varför köper vi så mycket kokböcker och lagar så lite mat?
Visst, den meningen kan mycket väl vara lånad från ”Landet Brunsås”, men den kommer lika mycket från hjärtat ändå. Visst kräver det en lite större investering av tid att laga mat från grunden än med halvfabrikat. Jag vill dock hävda att man får mångdubbelt tillbaka i form av godare mat, nyttigare mat och en starkare matkultur.
Stora ord? Hybris?

Varför starta en blogg om man inte har lite hybris?
Jag vill gärna tro att om tillräckligt många bryr sig om vad de äter, så kommer det att gynna vår matkultur i stort. En liten blogg här, en liten ekologisk bonde där. Många bäckar små…
Jag tror att någonting håller på att hända med matkulturen i vårt avlånga land. En kultur grundad i lutheransk tradition som i princip fördömer njutningen, och ett gott mål mat är stor njutning. Om jag kan nå någon människa med mina tankar, och det leder till att denna människa börjar bry sig en gnutta mer om sin mat, och kanske dessutom inspirerar någon av sina vänner, så har jag lagt min snöflinga till en snöboll som kanske kan växa till sig.
Det är väl inte hybris?
Eller är det?

Frank Sinatra – My Way

En reaktion på “varför?

  1. Därför! – är alltid rätt svar på varför….Oh, jag känner mig träffad. Svår fråga. Köper kokböcker, som jag många gånger bläddrar i och ändå inte hittar ett enda recept att tillaga. Tror att felet legat i att jag bläddrat när jag varit för hungrig. Man ska bläddra innan, inspireras och planera, så att när man är ställer sig frågan ”vad äta idag?” – ja, då har man alternativen klara. Därför!

    Hybris är bra i små portioner. Då är den bara uppfriskande. Kör på bara!

    Snygg kronärtskocka förresten! Har du testat om det går att äta den i blom? Borde gå….

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

* Copy this password:

* Type or paste password here:

5,240 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>