Ett par varianter av poker

Texas hold’em råkar vara den i dagsläget mest populära varianten men det finns även andra välkända spelformer som är omtyckta både av pokerproffsen och hobbyspelarna. Några exempel på dessa är bland andra: Omaha hold’em och seven card stud, som på svenska kallas sjustötspoker.

Poker

Omaha hold’em

Omaha hold’em liknar Texas hold’em när det gäller spelstruktur men är betydligt mer komplicerat spel. I Omaha-versionen får du i början fyra kort till skillnad från Texas-versionen där du bara får två. Det som gör det mer komplicerat är att du i Omaha måste vara betydligt mer noggrann och tänka mer innan du höjer eller sänker. Detta beror på att när alla spelare har fyra stycken kort på hand från början är chanserna betydligt större att de lyckas få en bra pokerhand. Det innebär även att det ofta förekommer lite mer ovanliga handkombinationer i Omaha än i Texas hold’em.

Precis som i Texas hold’em så pågår varje omgång i tre satsningsrundor: floppen, turn och river. Anledningen till att Texas hold’em är vanligare än Omaha är för att både nya och erfarna spelare föredrar att enbart ha två kort på hand från början. Det gör spelet lättare att läsa av.

Sjustötspoker

Sjustöt är idag det populäraste pokerspelet som inte tillhör hold’em-familjen. I sjustöt får varje spelare upp till sju kort. Tre är mörka (synliga enbart för spelaren själv) och fyra öppna (synliga för alla). Alla kort delas dock inte ut på en gång. Efter att tre kort delats ut, får varje spelare sedan ett kort i taget per omgång med satsningsrundor mellan varje utdelning. När alla kort har delats ut är det den som har bäst hand som vinner omgången.

Denna variant passar den lite mer kunniga pokerspelaren, då det har en betydligt mer komplicerad struktur än Texas hold’em.

Author: Marco

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *